Kesä ja loma

Share |

Sunnuntai 21.7.2024 klo 14.02 - Ulla


Mahtavaa heinäkuuta

Kolme viikkoa lomaa takana,todella hyvää aikaa itseni ja läheisten kanssa. On tapahtunut vaikka mitä,tunteita ilosta suruun ja siltä väliltä. Olemme viettäneet aikaa Lappeenrannan suunnalla,vieraillen lukuisissa nähtävyyksissä,rannoilla ja vesilläkin Saimaalla.

Meillä on todella kulttuuririkas Suomi,jossa riittää nähtävää kaikille. Viimeinen huipennus nyt viikonloppuna Savonlinna ja oopperaesitys sairaanhoitaja kollegoiden kera. Aivan upeaa,mutta samalla kävimme illan päälle asiakeskusteluja tunnistamistamme haasteista terveydenhuollossa.

Meitä oli yli 50 sairaanhoitajaa,hyvin monenlaisia sairaanhoitajia,illan pöytä keskusteluun osallistui muutamia ja totesimme,että kyllä huolestuttaa.

Monet asiat ja ensimmäisenä HVA rahoituksen riittämättömyys. Valtio vaatii nyt sellaista,joka on täysin mahdotonta ja siksi yhä useammat vaihtavat alaa tai työpaikkaaa. On monia asioita joita ei haluta nähdä ehkä:

-lääketiedekeskeinen ajattelu,vain lääkäriin pääseminen mittaa onnistumista.

-ikärakenne ja huoltosuhde,tarvitaan täydellinen uudelleen ajattelu,jotta kustannushallinta toteutuu.

-HVA on pakotettu nipistämään kaikesta,vaikka palvelutarpeet vain kasvaa,mahdoton yhtälö.

-johtamisrakenteet ja rohkeus johtaa,tehdä muutoksia, isojakin.

-työvoimapula,joka on globaali sote kentässä,ei ratkea työvoimamuutolla, ainoastaan palvelujen uudelleen järjesteleminnen  voi toimia tässä.

-ulkokohtainen kehittäminen,kun sen pitäisi tulla sisältä,heiltä jotka tuntee työn arjen.

Aika iso lista äkkiä ajatellen ja keskustelussa oli nähtävissä,melkoinen tunneilmapiiri siitä,mitä voisimme asialle,yritetty on,se on varma. Vaikuttaminen jatkuu edelleen. 

Keskustelun tulee jatkua kaikkialla, osaajia tulee kuunnella ja ottaa mukaan muutokseen. 

Mitä sinä tekisit?

Yt. Ulla


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini